Blog

PRIMA računovodstvo – ukrepi dela računovodij ob pojavu širjenja Koronavirusa

Najbolj brano

Kot ste že seznanjeni s priporočili Nacionalnega inštituta za varovanje zdravja smo trenutno v času, ko bomo morali močno omejiti svoje gibanje ter stike z drugimi osebami.

V računovodstvu se med januarjem in marcem že tako po večini gibamo na relaciji dom-pisarna dom. Letos želimo zdravi zaključiti vse poslovne izkaze leta 2019 ter zraven poskrbeti za vaše kot tudi naše zdravje ter zdravje naših zaposlenih.  

Zaradi resnosti situacije povezane s Koronavirusom
sprejemamo naslednje ukrepe
:

– Omejujemo direkten osebni stik z našimi poslovnimi partnerji.  Naprošamo vas če lahko vašo dokumentacijo odpošljete preko Pošte Slovenije oziroma jo ustrezno odložite v naš nabiralnik. O oddani dokumentaciji prosim obvestite referenta.
Priložnosti za osebno druženje bo še ogromno. Zagotavljamo, da kave v kavomatu ne bo zmanjkalo, prav tako se bo našlo kakšno pivo v hladilniku. A prvo moramo ostati zdravi!

– Uspešno moramo zaključiti poslovne izkaze za leto 2019 zato ta trenutek še nadaljujemo z delom iz pisarne.
A v strogi samoizolaciji!  
Ustrezna razdalja med zaposlenimi v dovolj velikih ter zračnih pisarniških prostorih, da ne prihaja do direktnega osebnega stika. V kolikor bo potrebno bomo v prihodnje sprejeli ukrep dela od doma oziroma drugo odsotnost iz dela. Če bo prišlo do sprememb vas bomo o tem naknadno obvestili.

– Ker žal ne vemo koliko časa nam bo še vedno omogočeno normalno delo, vas naprošamo za čimprejšnje posredovanje vaše dokumentacije, da bodo lahko vsi ustrezni dokumenti oddani pravočasno.

 

Tako kot smo se tudi v preteklosti, se sedaj še bolj zavedamo digitalizacije poslovanja ter tehnoloških pristopov, ki nam omogočajo poslovanje na daljavo:

 

– Tudi najpomembnejše sestanke lahko opravimo na daljavo preko telefonskih klicev, konferenčnih telefonskih klicev oziroma video konferenc  preko Skype-a , Viber-aMessenger-aWhatsApp in drugih orodij.

– V primeru potrebe oddaljene pomoči si lahko pomagamo z dostopom preko oddaljenega namizja  TeamViewer, ISL.

– V primeru želje po povezavi z vašimi računovodskimi podatki  ter dodatni možnosti za delo od doma vam lahko omogočimo aplikacijo za direktno povezavo z računovodskim programom.

– Skoraj vsi dokumenti v našem računovodstvu so skenirani oziroma shranjeni v digitalni obliki. Po potrebi vam lahko referenti posredujemo sken določenega dokumenta oziroma vam priskrbimo dostop do digitalnega dokumentnega arhiva.

– V primeru kakršnihkoli dodatnih vprašanj smo vam vsekakor na voljo tudi preko elektronske pošte oziroma mobilnega kontakta.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vas naprošamo za strpnost v primeru, da bo potrebno na kakšen odgovor počakati kakšno minuto, uro ali dan dlje, saj se trenutno poleg večje obremenjenosti zaradi izdelave poslovnih izkazov srečujemo tudi z omejitvami povezanimi s trenutno situacijo.

V primeru morebitnih dodatnih sprememb, ki bi lahko vplivali na vaše poslovanje vas bomo o tem v najkrajšem možnem času obvestili.

Vabljeni pa tudi, da sledite našim spletnim objavam:
–  https://www.primaracunovodstvo.si/
–  https://www.facebook.com/primaracunovodstvo/
–  https://www.linkedin.com/company/prima-racunovodske-storitve/

 

Povpraševanja po računovodskih storitvah

Kljub temu, da stremimo k temu, da poslovnega partnerja pred pričetkom sodelovanja osebno spoznamo, se pogovorimo o  podjetju, načinu poslovanja ter pričakovanjih in željah, ki jih imate od svojega računovodstva,… se tokrat prilagajamo situaciji in vas vabimo, da oddate vaše povpraševanje preko spletnega obrazca. Potrudili se bomo, da bomo celoten postopek priprave ustrezne ponudbe izpeljali na daljavo ter na enako visokem nivoju, kot če bi se srečali osebno.

Zavedajmo se, da le s preudarnim ravnanjem vsakega posameznika (omejitev socialnih stikov, ustrezno razkuževanje in higiena, ustrezna distanca med osebami,  izogibanje nepotrebnemu gibanju na javnih prostorih z več osebami ter ustrezno ravnanje v primeru okužbe…ipd) lahko omilimo posledice virusa s katerim se v teh trenutkih srečujemo.
Le zdravi bomo lahko skupaj poklepetali o vašem uspešnem poslovanju.

Želimo vam, da ostanete zdravi!

V primeru morebitnih dodatnih vprašanj, smo vam na voljo.

Lep pozdrav,
Ekipa PRIMA računovodstva