Obračuni plač in drugih pogodbenih razmerij

Obračuni plač ter drugih pogodbenih razmerij

Zunanje izvajanje obračuna plač in drugih dohodkov ima veliko prednosti. Predaja tega bistvenega dela poslovanja zunanjemu partnerju lahko prihrani čas, denar, zaupnost podatkov in glavobole glede skladnosti obračunov, zaradi česar je to pametna poteza za podjetja vseh velikosti. Vse več podjetij in lastnikov malih podjetij predaja svojo funkcijo obračuna plač profesionalnim ponudnikom, ki ponujajo specializirane, popolnoma upravljane storitve obračuna plač. Če želite ugotoviti, ali je zunanje izvajanje obračuna plač primerno za vašo organizacijo, razmislite o naslednjih prednostih.

Prihranek časa in stroškov

Ko vodite podjetje, je vaš čas dobesedno denar. Obdelava obračuna plač v podjetju je dolgotrajna in zahteva veliko pozornosti in natančnosti obračuna, obseg tovrstnega dela pa se povečuje z naraščanjem števila zaposlenih. Čas, porabljen za obračun plač, upravljanje velikih količin podatkov in zagotavljanje, da ne pride do napačnih izračunov je čas, ki ga lahko porabite za osrednje naloge vašega podjetja. Številni prihranki stroškov, povezani z zunanjim izvajanjem plač odražajo čas, ki ga lahko podjetje pridobi nazaj, če teh nalog ne opravlja v podjetju. Zunanje izvajanje obračuna plač vključuje vse, od priprave obračuna, izdelave plačilnih list, izračuna davkov in prispevkov na izplačane plače in zakonskih vlog, do posredovanja podatkov za izplačilo obračunanih plač.

Zagotovite varnost podatkov in diskretnost obračunov pred sodelavci

Interno obračunavanje plač prinaša veliko tveganja, vključno s krajami zaupnih podatkov o obračunih plač sodelavcev. Tudi če ste prepričani, da je vaša programska oprema za obračun plač varna, je treba upoštevati tudi varnost strežnika ali omrežja. Kakovostni zunanji izvajalci obračuna plač ščitijo in shranjujejo podatke na zelo varnih strežnikih v oblaku ter uporabljajo vrhunsko tehnologijo šifriranja, da zagotovijo varnost vaših kritičnih informacij. Uporabljamo tudi elektronske načine varne hrambe arhiva, tako da je morebitne pomankljivosti zlahka izslediti, kar vas pomaga zaščititi pred morebitnimi izgubami dragocenih podatkov o kadrovskih obračunih. Vse to je vključeno v storitve zunanjih izvajalcev, ki jih zagotavljamo, medtem ko bi bil poskus, da bi isto naredili v podjetju, zelo drag.

Dostop do najboljše tehnologije

Današnji napredni lokalni ali globalni ponudniki obračuna plač uporabljajo sisteme v oblaku za upravljanje pomembnih podatkov, kar zagotavlja celovitost podatkov ter preglednost in revizijsko sledenje obdelave obračuna plač. Ohranjanje centraliziranih podatkov o izplačanih plačah omogoča tudi širši spletni dostop za stranke, namesto predložitve zahtevkov v podjetju, katerih obdelava lahko traja več dni. Zunanje izvajanje obračuna plač vam prav tako omogoča, da izkoristite avtomatizacijo robotskih procesov (RPA), ki jo uporabljajo številni specializirani ponudniki storitev obračuna plač za optimizacijo obdelave, kar lahko izboljša natančnost in pravočasnost vašega obračuna plač.

Vrhunsko podjetje za plače ponuja tudi medfunkcionalno sodelovanje s sorodnimi sistemi, kar je lahko ključno za uspeh organizacije. Integracija vaših kadrovskih sistemov in sistemov za obračun plač lahko ponudi številne prednosti v primerjavi z ločenimi funkcijami, vključno s prihrankom časa, povečano učinkovitostjo ter zmanjšanimi IT in administrativnimi stroški. Integracija človeških virov in sistemov za obračun plač olajša brezhibno skupno rabo podatkov o zaposlenih in odpravi potrebo, da ekipe ročno prenašajo podatke pred in po obdelavi, zaradi česar so stvari hitrejše in varnejše. Primer: Posodobitve, ki jih naredi kadrovska služba, kot so napredovanja, odpuščanja ali odpovedi, so samodejno na voljo za obračun plač, kar prihrani čas v obeh oddelkih in dramatično zmanjša možnost za pojav napak. Organizacije so na ta način bolje zaščitene, saj so informacije, ki se uporabljajo za vodenje obračuna plač, davčne prijave in izračune nadomestil, brez odstopanj.

Tehnologija, ki jo uporabljajo zunanje izvajalske rešitve za obračun plač, lahko z naprednimi analitičnimi orodji zagotovi tudi pomemben vpogled v vašo plačo in upravljanje človeških virov. Poleg običajnih zmožnosti poročanja lahko analitika uspešnosti ugotovi, kje in kako pogosto se pojavijo napake, ter celo vpliv teh težav na stroške in kako jih preprečiti.

Izognite se napakam pri obračunih in morebitnim kaznim

Organizacije vseh velikosti oddajajo zunanje izvajanje obračuna plač, da bi izkoristile strokovno znanje in izkušnje, ki jih ponujajo izkušene ekipe za obračun plač v celoti. Predpisi o zaposlovanju, zahteve glede podatkov in skladnosti ter davčna zakonodaja so zapleteni, nagnjeni k spremembam in se razlikujejo od panoge do panoge.

Strokovnjaki, ki upravljajo obračun plač zunanjega izvajalca podjetja, morajo biti na tekočem s spreminjajočimi se predpisi in zakonodajnimi zahtevami ter bodo vzdrževali natančne evidence ter natančno in pravočasno pripravili podatke o plačilnih listah in zakonske vloge. To je tisto, za kar so usposobljeni. Za vodilne v podjetjih prepuščanje obračuna plač strokovnjakom zmanjša možnosti za napake na področjih, ki bi lahko povzročile napake in z njimi povezane morebitne denarne kazni. V podjetju porabite manj časa za zapletena plačilna ali davčna vprašanja in več časa za oblikovanje prodajnih in tržnih strategij ter izboljšanje učinkovitosti delovnih procesov.

Zunanje izvajanje obračuna plač je razmišljanje vnaprej. Dober ponudnik obračuna plač ponuja zmogljivosti, ki presegajo tisto, kar lahko vaša organizacija naredi sama. Zunanja rešitev vam bo zagotovila brezskrbnost in sprostila čas v vašem podjetju, s čimer boste na koncu prihranili denar in zmanjšali tveganje skladnosti – pomagamo vam zagotoviti izkušnjo obračuna plač, ki si jo vaši zaposleni zaslužijo.

Kadrovski izračuni

Ste se tudi vi že kdaj soočili z dilemo ali bi zaposlili dodatnega delavca ali bi za pomoč najeli zunanjega izvajalca? Redno delo, študentsko delo, pogodbeno delo ali pomoč upokojenega strokovnjaka z izkušnjami iz vaše dejavnosti? Bi ponudili delovno mesto za skrajšani delovni čas ali za polni? S takšnimi in drugačnimi dilemami se prej ali slej sreča vsako podjetje, saj imajo podjetja tekom svojega poslovanja različne potrebe po delovni sili.

V takih situacijah so bistveni natančni izračuni, na podlagi katerih se odločite za pravilno obliko dela. Z vašimi informacijami o poslovanju analiziramo stroške dela, naredimo plane in stroškovne analize za prihodnje potrebe po delovni sili. Ko je pravi kandidat izbran, vam pomagamo pri osnutku pogodbe, da bo vsebovala vse člene, ki jih tako pomemben dokument mora vsebovati z računovodskega vidika.

Nismo pravniki in nismo kadrovska agencija. Smo pa računovodski servis, ki natančno pozna obračun stroškov dela, obračun prispevkov in vseh pripadajočih davkov. Pri vašem zaposlovanju vam nudimo asistenco z izračuni, ki pa so ključni pri pomembnih odločitvah, ko zaposlujete vaše bodoče sodelavce.

Potrebujete hitri nasvet?

Kontaktiramo vas v 24 urah.

Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field