Spletno računovodstvo

Kaj je spletno računovodstvo?

Nekoč je bilo zaželeno, da ste izbrali računovodjo, ki je bil blizu, da ste lahko imeli občasen sestanek, da ste predali svoje dokumente in zapise. Če uporabljate spletno računovodstvo, to ne bo več potrebno, saj vse urejate preko spleta. Ni več potrebe po vožnji in obiskih, saj vse obravnavate digitalno, preko računalnika, pametnega telefona ali tablice.

Najboljše poslovne odločitve se nanašajo na prave odločitve. Uspeh vašega podjetja je zgrajen na najboljših naložbah, izbiri pravih podpornih storitev in sodelovanju z drugimi, ki vam bodo koristili. pri krmarjenju vaše poslovne barke. Ko ste omejeni na lokalne priložnosti, postanejo vaše izbire omejene in prava možnost morda ne obstaja. S sodelovanjem s spletnim računovodjo se vam izbira kar naenkrat odpre. Poiščete lahko spletno računovodsko storitev, ki najbolj ustreza vašemu podjetju ne glede na vašo ali njegovo lokacijo.

Spletno računovodstvo vam omogoča, da v realnem času vidite, kako posluje vaše podjetje. Vidite lahko, koliko denarja imate na bančnih računih in karticah, koliko denarja prihaja in koliko denarja odhaja – kakšen je vaš denarni tok. To pomaga pri hitrem sprejemanju odločitev in obravnavanju področij, ki potrebujejo pozornost, preden bo prepozno. Mnogi so včasih preprosto leteli na slepo, se odločali na podlagi »instinkta« ali pa so razumeli, kaj se dogaja šele po njihovem mesečnem obisku knjigovodje.

Spletno računovodstvo je vedno – ažurno – posodobljeno, ker temelji na dostopu do podatkov in informacij, ki so potrebni za odločanje kar preko spletnega brskalika ali namenske aplikacije za direktno povezavo z računovodskim programom.

Za kakšno podjetje je spletno računovodstvo primerno?

Digitalno – spletno napreden lahko koristi vsakemu podjetju, če to ustreza njegovim ciljem. Tovrstno računovodsko sodelovanje priporočamo predvsem malim in srednje velikim podjetjem. Za tovrstna podjetja pogosto ni potrebe po lastnem zaposlenem računovodju, vendar je podpora strokovnega finančnega svetovalca lahko bistvena za uspeh in rast. Sodelovanje s spletnim računovodjem vam pomaga upravljati denar pod vašimi pogoji in ohranja funkcijo računovodstva cenovno dostopno, ne da bi se morali ukvarjati s pogodbami z velikimi obveznostmi ali najemati dodatno osebje.

Brezpapirno poslovanje že lep čas ni le modna beseda, pač pa se vse večja nujnost tovrstnega poslovanja kaže iz dneva v dan in na vsakem koraku. Takšne posodobitve poslovanja so nujne tudi na področju računovodstva. Ne le, da s takim poslovanjem skrbimo za okolje in proizvedemo manj odpadkov, pač pa imamo vedno na dosegu roke tudi vse podatke, ki jih potrebujemo, brez izgubljanja časa z brskanjem po dokumentaciji hkrati pa je pri tovrstnem računovodstvu tudi občutno večja možnost za avtomatizacije in medsebojne sinhronizacije podatkov.

Spletno računovodstvo so vaši dokumenti in informacije za poslovno odločanje  v “oblaku” oziroma povedano drugače – vse vaše poslovanje, ki vam je vedno pri roki, informacije pa so vam na voljo z le nekaj kliki na računalnik.

Tako na enem mestu urejate vse, od ustvarjanja računov, shranjevanja podatkov o računih, sledenju stroškom, plačevanje računov,…

Prednosti spletnega računovodstva

Prihranek prostora

Vsi dokumenti so v elektronski obliki in tako prihranimo veliko prostora, saj ne rabimo shranjevati registratorjev oz. fasciklov.

Prihranek časa in manj napak

Dokumenti so k vam že dostavljeni v elektronski obliki in tako ne potrebujete dodatnega časa, da dokument iz papirja spravite v elektronsko obliko, da lahko naprej obdelujete dokumente. S tem pa se izognete tudi napakam, saj ni možnosti, da bi prišlo do npr. tipkarske napake, ko bi hiteli z vnašanjem informacij v svoj sistem.

Iskanje dokumentov

Listate, brskate, iščete? S spletnim računovodstvom je ta skrb odveč. Iskanje dokumentov je enostavno. Tisto kar iščete, najdete z le nekaj kliki.

Ni skrbi za izgubo dokumentov

Niste najbolj redoljubni? To težavico reši brezpapirno poslovanje, saj so vsi dokumenti zbrani na enem mestu in ni skrbi, da bi pomemben dokument kam založili.

Požari, poplave, naravne nesreče – ne, se ne zgodijo pogosto, če pa se, pa nam z vidika poslovanja lahko prinesejo ogromno težav in problemov. Pri spletnem računovodstvu so v vsakem trenutku vsi dokumenti na varnem.

Vpliv na okolje

En sam list papirja A4 porabi za proizvodnjo okrog 10 litrov vode. Ozrite se okrog sebe, koliko vode je bilo potrebne, da so lahko proizvedli ves papir, ki ga imate na pisalni mizi, v omarah, v skladišču?

Iz cca 1 m3 lesa dobimo nekje 300 kg papirja. Koliko dreves je uničenih zato, da imate natisnjenih nekaj številk in črk, ki ste jih potrebovali le nekaj sekund potem pa ste jih za vedno pospravili v omaro in tam čaka na to, da mine dovolj časa, da hramba tega papirja ne bo več potrebna?

Prihodnost v web 3.0

Vse bolj drvimo v tehnološko napredne čase in kakor kaže trend, bo sčasoma papirnata izmenjava dokumentov dočakala svoj konec. Dokumenti, kot so dobavnica, račun, izpisek, obračun plače, naložbeni portfelji, itd. se bodo sčasoma izmenjevali samo še digitalno. Vloga računovodje  bo postajala vse bolj svetovalne narave, same računalniške procese pa bo nadomestila umetna inteligenca. Predvidoma bo potrebnih vse manj osnovnih računovodskih opravil (kamor sodi zbiranje dokumentacije, razvrščanje, knjiženje, usklajevanje) in vse več ustreznega nadzora, da vsi ti procesi s tehniko v ozadju, dela tako, kot mora.

Potrebujete hitri nasvet?

Kontaktiramo vas v 24 urah.

Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field